کارت ویزیت دارای فضایی کوچک برای ارائه اطلاعات گوناگون است. در نتیجه انتخاب اطلاعات قابل ارائه روی کارت ویزیت موضوع حساس و بسیار مهمی بهنظر میرسد. بسیاری از افراد کارت ویزیت را به عنوان یک ابزار تبلیغاتی تلقی میکنند؛ در حالی که کارت ویزیت بهنوعی ابزار ارتباطی است. بنابراین بسیار مهم است که با حفظ تعادل در میزان اطلاعات ارائه شده، بتوان موارد ضروری برای ایجاد ارتباطی کامل را در اختیار مخاطب گذاشت.
اطلاعات اصلی کارت ویزیت
درج بعضی از اطلاعات روی کارت ویزیت ضروری است. به این معنا که در صورت نبود این اطلاعات و یا غلط بودن آنها، کارت ویزیت به کارتی بیاثر تبدیل خواهد شد. از جملهی این اطلاعات میتوان به نام و هویت صاحب کارت، تخصص، جایگاه شغلی و اطلاعات تماس اشاره کرد.
اطلاعات درج شده روی کارت ویزیت برای آن است که ایجاد ارتباط با صاحب کارت را تسهیل کند. بنابراین در درجه اول باید نام شخص حقیقی یا حقوقی صاحب کارت بهدرستی روی آن نوشته شود. معمولا این نام با فونتی بزرگتر و متفاوت طراحی میشود؛ تا بیش از سایر اطلاعات دیده شود. نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کرد انتخاب درست نام است. به عنوان مثال لزومی ندارد اسم شناسنامهای شخص روی کارت نوشته شود. چراکه بسیاری از افراد علاقه دارند در حوزه کاری خود با نام مستعار شناخته شوند.
تخصص و جایگاه شغلی، اطلاعات ارزشمند دیگری است که روی کارت باید درج شود. اگرچه این موضوع بسیار ساده بهنظر میرسد؛ اما در موارد زیادی دیده شده که یکی از این دو مورد فراموش شده است. در واقع بسیاری از افراد جایگاه شغلی را با تخصص اشتباه میگیرند؛ و این موضوع باعث میشود که چنین اطلاعات ارزشمندی جایگاه خود را روی کارت ویزیت از دست بدهند. به عنوان آخرین نکته در این مبحث توجه داشته باشید که اگر میبایست اطلاعات بیشتری درباره تخصص فرد، روی کارت ویزیت درج شود؛ بهتر است از فونت کوچکتر استفاده کرده و در ادامه، جایگاه شغلی و تخصص او در بخش مناسبی از کارت قرار گیرد. البته میتوان این اطلاعات تکمیلی را در پشت کارت ویزیت نیز درج کرد.
در نهایت اطلاعات تماس، سومین و آخرین اطلاع ضروری است؛ که باید روی کارت ویزیت ثبت شود. ضروری بودن اطلاعات تماس از این جهت است که موجب برقراری ارتباط بین صاحب کارت و مخاطب خواهد بود. طبیعتا هرچه اطلاعات تماس سادهتر و در دسترستری وجود داشته باشد؛ امکان دریافت تماس بیشتر خواهد بود. در دنیای امروز وجود شماره تلفن ثابت، شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل، از ضروریات یک کارت ویزیت کامل است. در هنگام انتخاب روشهای تماس نیز بهتر است هر دو سمت تماسگیرنده و صاحب کارت ویزیت در نظر گرفته شود. به عنوان مثال ممکن است برقراری ارباط از طریق ایمیل درج شده در کارت ویزیت برای صاحب کارت ساده به نظر برسد؛ اما برای مخاطبان خاص او دشوار باشد. این در حالی است که در بعضی موارد و برای مخاطبان دیگر، اطلاعات تماس در شبکههای اجتماعی مشهور از تمام راههای گفته شده سادهتر خواهد بود.
اطلاعات جانبی کارت ویزیت
آنچه در بالا گفته شد شامل اطلاعاتی بود که حضور آنها برای معنا یافتن و کاربردی بودن کارت ویزیت ضروری است. اما هر کارت ویزیت بنا بر نیازهای خاص، نوع مخاطبان و حوزه فعالیت میتواند دارای اطلاعات بیشتری نیز باشد.
لوگو و شعار تبلیغاتی، اولین اطلاعات جانبی است که طرح ظاهری کارت ویزیت را جذاب میکند. البته این اطلاعات بیشتر برای کارت ویزیتهای شرکتی کاربرد دارد؛ و برای کارت ویزیتهای شخصی آنچنان جذاب نیست.
اطلاعات ارتباطی صاحب کارت ویزیت در فضای مجازی از موارد دیگری است که درج آنها در کارت ویزیت احتمالا مفید باشد. امروزه وبسایت اختصاصی و آدرس پروفایل در شبکههای اجتماعی مختلف، پل ارتباطی خوبی بین مخاطبان و کسبوکارهای گوناگون شده است. یک پیشنهاد جذاب در این زمینه، طراحی یک صفحه اختصاصی در سایت برای دریافتکنندگان کارت ویزیت و هدایت آنها به این صفحه با استفاده از درج QR-Code روی کارت ویزیت است.
در نهایت تا حد ممکن باید از ارائه اطلاعات اضافی روی کارت ویزیت خودداری کرد. همانطور که گفته شد کارت ویزیت ابزاری برای ایجاد ارتباط است؛ و قرار نیست به معرفی کامل و جامع صاحب کارت و خدماتش بپردازد.